מקרקעין

בתים משותפים: רישום בית משותף, תיקון צו בית משותף, סכסוכי שכנים

רישום: רישום זכויות בטאבו ובמינהל מקרקעי ישראל, רישום הערות אזהרה וכדומה.

עריכת הסכמי שכירות

ישנם אנשים רבים הממעטים בחשיבות ליווי משפטי של עורך דין מקרקעין בעריכת הסכמי שכירות. פעמים רבות צדדים להסכמי שכירות מקלים ראש בעניין זה, זאת מאחר ומניחים כי מדובר בעסקה זמנית בלבד, להבדיל מעסקת מכר או רכישת דירה, ועל כן ניתן לערוך הסכמי שכירות ללא התייעצות עם עורך דין נדלן. 

אולם בפועל, גם בהסכמי שכירות קיימות מספר סוגיות קריטיות, וקיימת חשיבות רבה לעיגונן של סוגיות אלו בהסכמי השכירות באופן נכון ומקצועי, כדי להבטיח את זכויות הצדדים ולהימנע ממקרים בהם הסכמים אלו יסתיימו במפח נפש ונזקים כספיים רבים למי מהצדדים. 

לשם כך, גם בעת עריכת הסכם שכירות מומלץ מאוד להסתייע בשירותיו של עורך דין נדלן, המנוסה והבקיא בתחום דיני השכירות, אשר ייתן מענה משפטי מקצועי ויסודי בתחום זה. 

על עורך דין נדלן מנוסה בתחום, המייצג את המשכיר, להבטיח את זכויות המשכיר בנכס כך שלא ימצא עצמו המשכיר, ללא כל הגנות ו/או בטוחות משפטיות, מול שוכר אשר הפר את ההסכם עמו. כך גם קיימות הוראות בהסכמי שכירות אשר הינן הכרחיות להבטחת זכויות השוכר והגנתו מפני הסכמי שכירות דרקונים אשר מבטיחים את טובת המשכיר בלבד. לשם כך, מומלץ להיוועץ עם עורך דין מקרקעין אשר הינו מקצועי ומיומן בתחום, וזאת כבר בשלב המשא ומתן בין הצדדים, כדי למנוע אי הבנות ופרשנויות שונות של הסכם השכירות. 

בין יתר המרכיבים העיקריים שאמורים להיכלל בהסכם השכירות – דמי השכירות החודשיים, תקופת השכירות, האפשרות להאריך את הסכם השכירות, מצב הדירה במועד כניסת ועזיבת השוכר, פיצויים במקרה של נזק למושכר, סעדים בגין הפרת ההסכם, בטחונות אשר על השוכר להמציא, סיום הסכם השכירות על ידי מי מהצדדים.