יפוי כח מתמשך

להליך מינוי האפוטרופוס ישנם חסרונות רבים וביניהם ניתן לציין את החובה לפנות לבית המשפט, החובה להיות כפוף לפיקוח הדוק, הצורך לעסוק בבירוקרטיה רבה. בנוסף, בהליך של מינוי אפוטרופוס, אשר נעשה כמובן רק אחרי שהאדם מאבד כשירות, אין שום משמעות לרצונו של החסוי. בית משפט יקבע לפי מה שהוא חושב שנכון לחסוי ולא לפי מה שאותו חסוי אולי היה רוצה. לדוגמה: בית המשפט יקבע מי יהיה האפוטרופוס, כאשר אולי אותו חסוי היה בכלל מעדיף שאדם אחר יהיה האפוטרופוס שלו וידאג לענייניו השוטפים.


ייפוי כוח מתמשך 

יפוי כח מתמשך (יפויכ"מ )הוא מסמך משפטי המאפשר לכל אדם בגיר (מעל גיל 18) המבין את משמעותו של יפוי הכוח ותוצאותיו, לקבוע כיצד ועל ידי מי יטופלו ענייניו בעתיד כאשר לא יוכל לטפל בהם בעצמו, למשל עקב תאונה או מחלת זיקנה (כמו דמנציה), מוגבלות נפשית וכיו"ב

מטרת ייפוי הכוח היא לאפשר לאדם להפקיד את קבלת ההחלטות בעניינו בידי אדם אחד או יותר שהוא סומך עליהם שמוגדרים כמיופה כוח..

ייפוי כוח מתמשך יכול להיות בעניינים אישיים (כולל רפואיים) ובענייני רכוש, בכולם או בחלקם. כניסתו לתוקף של ייפוי הכוח רלוונטית רק לתחומים שצוינו בו במפורש:

ייפוי כוח מתמשך בעניינים אישיים מתייחס לרווחתו האישית של האדם, לצרכיו היומיומיים, למקום מגוריו, לבריאותו, לענייניו הגופניים, הנפשיים או החברתיים. עניינים אישיים עשויים לכלול גם עניינים רפואיים, אך ניתן לערוך ייפוי כוח מתמשך שמתייחס לעניינים הבריאותיים בלבד..

ייפוי כוח מתמשך בענייני רכוש מתייחס לטיפול בכלל נכסיו, כספיו והתחייבויותיו של האדם.

האדם שעורך את ייפוי הכוח יכול לקבוע באופן כללי כי מיופה הכוח הוא האדם המוסמך לקבל בשמו החלטות עתידיות, ולהשאיר למיופה הכוח את שיקול הדעת לגבי תוכן ההחלטות, או שהוא יכול לפרט מהו רצונו לגבי תוכן ההחלטות שיתקבלו בנושאים השונים, וזאת באמצעות קביעת הנחיות מקדימות לגבי תוכן ההחלטות, או שהוא יכול לפרט מהו רצונו לגבי תוכן ההחלטות שיתקבלו בנושאים השונים, וזאת באמצעות קביעת "הנחיות מקדימות" ביפוי הכח המפרטות את כוונתו של הממנה.

אוכלוסיית יעד ותנאים מקדימים

כל אדם המעוניין לקבוע מראש מי יקבל בשמו החלטות בעתיד או אלו החלטות יתקבלו בשמו בעתיד כשלא יוכל לקבלן בעצמו.

הזכאות מותנית בכך שאותו אדם מבין מהי המשמעות של מתן ייפוי כוח מתמשך, מהן מטרותיו ומהן תוצאותיו (אם מדובר באדם עם מוגבלות, הכוונה היא שהוא מסוגל להבין זאת בהינתן ההתאמות הנדרשות למצבו.

שלבי ההליך

את ייפוי הכוח המתמשך רשאי לערוך רק עורך דין אשר עבר הכשרה מיוחדת והוסמך לכך על ידי האפוטרופוס הכללי שבמשרד המשפטים , ושאין לו עניין אישי בייפוי הכח .


                      אז איך זה עובד ? כמה צעדים פשוטים...


1.את/אתה הממנה המעונין ביפוי כח מתמשך מתקשר אלי או שולח לי הודעה 

     במייל .

2.אני מתאם איתך פגישה  אצלך בבית להסבר ושיחה 

    בנושא יפוי כח מתמשך ומי הוא מעוניין שיהיה מיופה כוחו

   כולל כל ההוראות המקדימות שמבקש הממנה .

3.אני מתאם פגישה עם בני המשפחה של הממנה לשיחה 

  בנושא יפוי כח המתמשך והסבר על התהליך.

4.אני מתעד את כל הבקשות שלך בכתוב וממלא את כל הפרטים והבקשות 

   שלך במערכת של האפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים.

5.אני מחתים אותך כממנה ואת מיופה כוחך על מסמכי יפוי הכח המתמשך.

6.אני שולח את המסמכים החתומים לאפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים 

   להפקדה.

7.כאשר אני מקבל אישור הפקדה של יפוי הכח המתמשך מהאפוטרופוס הכללי את/אתה תקבלו כממנה הודעה על הפקדת יפוי הכח המתמשך. 

8.כאשר את/אתה כממנה  תאבדו את כושרכם להבין בדבר, על פי אישור רופא יעדכן מיופה הכח את האפוטרופוס הכללי ואז יקבל חותמת שניה על אישור הפעלה של יפוי הכח המתמשך.כלומר מיופה הכח יכול לאחר הפעלת יפוי הכח לבצע את הפעולות עבור הממנה לפי הוראות הממנה ביפוי הכח המתמשך.